Scroll Top
Nová kolekce POP skladem!

Proces výroby

Proč byste měli chtít lyžařské boty na míru?
Lyžařské boty Strolz se 100% přizpůsobí vaší noze a vy díky tomu budete mít maximální zážitky z lyžování!
  • nejvyšší komfort díky respektování anatomie vaší nohy
  • maximální výkon díky ideálnímu přenosu síly
  • dlouhá trvanlivost díky nejvyšší kvalitě použitých komponent
Výroba Strolz lyžáků krok za krokem

1. Konzultace s bootfitterem

Každá noha je jedinečná. A právě na tom si lyžáky Strolz zakládají. Nejprve probereme všechny potřebné požadavky, zaměříme se na vaše fyzické predispozice i na lyžařské dovednosti. Bereme také ohled na případné úrazy v minulosti či na specifické ortopedické požadavky. Na základě všech informací vám navrhneme nejvhodnější model („polotovar“) lyžáků Strolz.

2. Analýza nohy
Prostřednictvím 2D a 3D analýzy detailně změříme vaše nohy. Díky analýze zjistíme, zda potřebujete do lyžáků vložku. Do deseti minut máme změřeno zatížení vašich chodidel a vytvoříme přesný návrh vložky. Poté se již domluvíme na druhém termínu fittingu.

3. Vytváření prototypu a skeletu
Během vaší nepřítomnosti pracujeme v naší dílně na plné obrátky. Na základě skenu vyrobíme dřevěný model vašeho chodidla, který obložíme korkem a ladíme do posledního detailu. „Dřevěná noha“ se umístí do vnější skořepiny lyžařské boty. Po dobu jedné hodiny ji ohříváme a následně ji na 30 minut zmrazíme. Touto cestou se skelet dokonale přizpůsobí vašemu „dřevěnému modelu nohy“.

4. Vnitřní botička z pravé kůže
Na vnitřní botičku Strolz se používá pravá kůže, která skvěle padne. Zároveň poskytne maximální pohodlí a propůjčuje lyžákům elasticitu a odolnost. Vnitřní botička se šije ručně dle osvědčené tradice. Jen díky tomu se docílí přesného přizpůsobení velikosti nohy a tvaru chodidla.

5. Pěnění a finální úpravy
V poslední fázi vás budeme potřebovat osobně na prodejně. Po obutí vašich nových lyžáků „vypěníme“ všechny oblasti, které potřebují větší volnost, abychom tak zabránili nepříjemnému tlačení. Pěnění je posledním krokem drobných úprav a trvá cca 30 až 60 minut. Po 12 hodinách, které boty potřebují k „vytvrdnutí“, se můžete vrhnout na sjezdovku a lyžáky otestovat.

Posledním krokem vedoucím k 100% výsledku je finální nastavení přezek po prvním lyžování.

Video o výrobě lyžáků Strolz

V Harfasportu vyrábíme lyžařské boty Strolz už skoro 15 let. Podívejte se, jak vzniká bota nejvyšší kvality!

Hannes Strolz

Garance nejvyšší kvality